jul 232017
 

Vi var så heldige å få møte MSC i Stockholm i forbindelse med lanseringen av deres nye skip MSC Meraviglia og der fikk vi se litt av hva fremtiden bringer for MSC.

MSC Meraviglia har nylig hatt sine første seilaser i middelhavet og vi var på presentasjon hos MSC for å høre hva som er nytt og hva veien videre bringer. MSC omtaler Meraviglia som verdens første Smart Ship, og når vi hører om innovasjonene så har de utvilsomt tatt et steg videre. 114 interaktive skjermer, 244 informasjonsskjermer, 1200 kameraer, 3050 bluetooth-sendere, 16.000 tilkoblingspunkter, 700 aksesspunkter (wifi) og 2244 lugarer med digital dørlås. Men hva vil dette si for gjestene?

MSC for me – det nye digitale verktøyet

Via nettbrett, digitale armbånd, interaktive skjermer og MSCs egen app kan gjestene få hjelp til alt fra planlegging, personlige anbefalinger og navigering ombord til restaurant- og aktivitetsreservasjoner. Her kommer også bluetooth-senderene inn (beacons), siden det lar f.eks en smarttelefon vite nøyaktig hvor på skipet man befinner seg.

Alle gjester ombord får et smart-armbånd med NFC (near field communication – trådløs kommunikasjon) som fungerer som betalingsmiddel og lugarnøkkel. Foreldre kan også se hvor på skipet barna befinner seg.

Vi kommer til å skrive mer om MSC Meraviglia senere, forhåpentligvis etter en testtur!

Veien videre for MSC

MSC er kanskje ikke førstevalget for nordmenn, og med sine 12 skip er de heller ikke de største og mest kjente – men det har de planer om å gjøre noe med nå. Ikke bare har de en av bransjens mest moderne flåte men gjennom en 9 milliarder euro-satsning så skal flåten deres voksne raskt de neste årene. Inkludert MSC Meraviglia kommer de med 11 nye skip de neste 10 årene, og planlegger å vokse fra 1.8 millioner årlige reisende til 4.8 millioner.

MSC presenterer totalt 11 nye skip frem mot 2016

Informasjon om alle disse nye skipene er foreløpig begrenset, men vi har samlet noe av det nedenfor:

Meraviglia-klassen

Foreløpig blir det to skip i denne klassen, nylig lanserte MSC Meraviglia og søsterskipet MSC Bellissima som ventes i 2019.

Meraviglia-plus

Det er planlagt to skip i denne klassen, leveres i 2019 og 2020. Innvendig vil de ha en 111 meter lang promenade med en LED-skjerm-himmel på 95×6 meter, som kan forandre design og stemning døgnet rundt.

Seaside-klassen

Det første skipet, MSC Seaside, kommer i løpet av 2017. Det andre, MSC Seaview, i 2018 og det tredje i 2021.

Her blir det fokus på nærhet til sjøen, med mye utvendig areal ut mot havet.

World-klassen

Her er nyheten som vi ikke så komme. MSC forsøker seg på verdens største skip (ihvertfall målt i antall passasjerer) med hele FIRE skip i en ny klasse, som rommer opptil 7.000 passasjerer. Det første av disse kommer i 2022, og de resterende i 2024, 2025 og 2026.

Det vi allerede nå vet om World-klassen er at skipene blir bygget hos STX France og vil bli drevet av LNG (gass).

Se gjerne vår liste med alle kommende skip

Find this content useful? Share it with your friends!

 Legg igjen et svar

Du kan bruke disse HTML taggene og tegnene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.