mai 022022
 

Selv om COVID-19 for mange av oss har gått litt i glemmeboka så er det fortsatt en pandemi – og for deg som ønsker å dra på cruise er det fortsatt behov for testing. Finnes det en måte å unngå den store ekstrakostnaden ved testing?

For en familie på tur kan covid-testing før et cruise innebære en vesentlig kostnad. Tar vi for en eksempel en familie på fire så kan det fort bli godt over 2.000 kr til sammen, i tillegg til at man må få tid til å ta en test. Selv om det kan være praktisk å ta testen på selve flyplassen samme dag man drar, så koster dette gjerne mer og man risikerer kø og økt stress.

Vi har funnet et alternativ til alt dette, og det er hjemmetest med videobistand!

I USA har en såkallt medically supervised home test vært vanlig for å dra på cruise, og nå har det også kommet et alternativ i Europa i form av tyske Testifly.

Fremgangsmåten er enkel:

  • Last ned Testifly-appen
  • Kjøp en test-sesjon/kode per reisende
  • Kjøp en hjemmetest som Testifly støtter (de har en lang liste på websidene)
  • Ha alle pass og en vannfast tusj/penn klar
  • Ha et sted du kan sette opp telefonen for å filme deg selv mens du tar testen, hvor test-settet er synlig hele tiden.
  • Gjennomfør testen
  • Du får et testresultat tilsendt per epost (og i appen) kort tid etterpå, innenfor åpningstidene (8-20). Vi anbefaler å skrive denne ut på papir. Den kommer IKKE med på covid-passet på Helsenorge.

De har en detaljert brukanvisning om alle stegene på websiden, og vi fant hele prosessen enkel å gjennomføre.

Vi har fått bekreftet at denne testmetoden (antigen) er ok for både å fly til USA, og å boarde cruise i blandt annet USA og Barcelona. Det er viktig å tenke på at dette er en antigen-test, og det kan fortsatt være at noen land krever en NAAT/PCR-test. I slike tilfeller kan ikke Testifly brukes.

Alt om cruise har innledet et samarbeid med tyske Testifly, hvor du får 10% rabatt på testingen

Bruk kampanjekode (promo coupon) ALTOMCRUISE10 for 10% rabatt på testgebyret!

Testifly finner du på https://testifly.de/en/

Når det gjelder hvilken hjemmetest som skal brukes, så har vi tidligere brukt Boson som du finner på flere dagligvarebutikker til ca 35 kroner per stykk.

Hvilke test-kriterier gjelder nå?

I skrivende stund (2. mai 2022) kan Testifly brukes til innreise til USA, og før cruise fra de fleste steder. Det kan være forskjellige tidkrav til når testen ble utført avhengig av testtype og vaksinasjonsstatus, så sjekk med ditt cruiserederi for oppdaterte regler.

Et sted hvor vi vet Testifly IKKE virker er Bridgetown, Barbados.

Find this content useful? Share it with your friends!

  2 kommentarer til “Covid-testing før reise – Testifly”

  1. Er denne gyldig inn til Spania?

 Legg igjen et svar

Du kan bruke disse HTML taggene og tegnene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.