okt 202014
 

Dagbladet skriver i dag om Carnival Magic som har en ansatt ombord i karantene grunnet frykt for Ebola-smitte. Hvor trygg er du ombord på et cruiseskip?

Bakgrunnen for denne karanten er at kvinnen har jobbet på laboratoriet der Thomas Eric Duncan, den første som fikk diagnostisert sykdommen i USA, ble behandlet.

Cruise-selskapene vil gjerne være føre var, og kvinnen er da satt i en frivillig karantene. Det vil i praksis si at hun må oppholde seg på lugaren, og maten blir levert på lugaren slik at kontakt med andre mennesker reduseres til det absolutte minimum. Dette er også noe som vil skje hvis det er mistenke om smittsom diaré (norovirus) eller andre sykdommer. Dette har cruise-selskapet gode rutiner på og passasjerene er helt trygge.

På så godt som samtlige cruiseskip er det medisinsk personale, som i tillegg har kontakt med sykehus på land.

Det største cruise-skipet i verden, Allure of the Seas, har en topp moderne klinikk, som du kan se et lite klipp fra her:

 Legg igjen et svar

Du kan bruke disse HTML taggene og tegnene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.