24.6 C
Miami
25.8 C
Barcelona
tirsdag, juni 25, 2024

Vi tester Vision of the Seas

En av de minste skipene til Royal Caribbean, Vision of the Seas, tilbragte sommer og høst i Middelhavet og vi tok turen ombord. Er det verdt å ta turen på et eldre og mindre skip?

Med sin forholdsvis beskjedne størrelse på 279 meter og med plass til opptil 2514 passasjerer er hun ingen kjempe, men Vision of the Seas i Vision-klassen har noen ess opp i ermet.

Først og fremst vil et mindre skip kunne legge til havn på mindre steder en megaskipene. Dernest vil færre mennesker ombord føre til at det kanskje føles som et mer personlig cruise, hvor du ofte vil se kjente ansikter gjennom cruiset.

Påmønstringen av cruiset skjedde i Barcelona, et vakker by og vår (så langt) favoritt når det gjelder å starte et cruise i Middelhavet. Hele prosessen var som vanlig rask og effektiv og covid føltes som et fjernt minne.

På grunn av en veldig god pris og en dobbel cruisepoeng-kampanje var vi denne gangen i en junior suite, nærmere bestemt lugar 8540

Lugar 8540 på Vision of the Seas

Lugaren i seg selv var romslig med god layout og et romslig bad. Kaffemaskin var det også på rommet. I størrelse så er en junior suite ca 1.5 ganger en vanlig balkonglugar.

Den eneste ulempen vi opplevde med en junior suite er at siden den har badekar så blir takhøyden under dusjen litt lav for en høy person.

Generell tilstand

Med siste oppussing i 2013 så er ikke interiøret av nyeste sort, men det virker stort sett å være velholdt og rent. Hvis du ser rundt omkring så føles det også ut som om skipet har noen år på vannet, uten at det la noen demper for vår opplevelse. Lugarene og badene var noe av det som ble pusset opp og det var helt greit.

Vision of the Seas 8540 junior suite bad

Fellesområdene

På et mindre skip som dette er det ingen stor Royal Promenade som vi kjenner fra større skip, men her har vi et stort atrium som strekker seg over flere dekk. Dette fungerer som en underholdningshub hvor man kan finne levende musikk og aktiviteter under cruiset.

Det er helt klart at et mindre skip også har et mindre basseng – for oss fungerte hovedbassenget og sine 4 boblebad veldig godt. Vi så flere barn ombord og mangel på vannsklie så ikke ut til å lenge noen demper på ferien.

For de som ønsker en litt roligere atmosfære så finnes det Solarium, et voksenområde med et lite basseng og 2 boblebad:

I Solarium er også stedet du finner Park Café.

Hvis man går til høyre for Park Café finner man et rolig utendørsområde hvor man kan sitte og spise med utsikt mot havet. Ikke så mange så ut til å kjenne til denne lille hemmeligheten. Det er også en trapp opp til bakre dekk og klatreveggen her

For de som elsker å gjøre et kupp så kan en av de mange salgene i Centrum Shops være verdt en tur. Her kan du også finne suvenirer fra cruiset, smykker, parfyme og klær.

Ellers kan vi også anbefale å ta en tur ut på boardwalken for en spasertur

Når det kommer til underholdning har vi i tillegg til tidligere nevnte Atrium også Masquerade Theater og et Royal Casino

Mat og drikke

Inkludert i cruiseprisen er det 3 spisesteder (i tillegg til snacks hos Café Latte-tudes). Disse er:

 • Main Dining Room, som strekker seg over dekk 4 og 5
 • Windjammer, buffét på dekk 9
 • Park Café, mindre måltider som salater, panini og sandwicher, i Solarium på dekk 9

Andre spisesteder mot en ekstra kostnad er:

 • Chef’s table, en middag med vertskap for opptil 14 gjester
 • Chops Grille, steakhouse med saftige biffer, fersk sjømat og rause desserter
 • Giovanni’s table, «family style» italiensk restaurant
 • Izumi, tradisjonell asiatisk mat med sushi, sashimi, ishi-yaki og mer
 • Ben & Jerry’s, kjent iskrem til dessert – eller bare fordi du kan

Vi prøvde dessverre ikke disse denne gangen, men hvis kvaliteten er like god som resten av maten vi opplevde er det virkelig verdt et besøk.

Husk at hvis du har en drikkepakke som inneholder premium kaffe-alternativer så kan du bruke denne også hos Café Latte-tudes.

Når det kommer til barer og lounger så er det flere å velge mellom, inkludert:

 • Schooner Bar
 • Some Enchanted Evening Lounge
 • Viking Crown Lounge

Alt i alt var vi imponert over hvor mange steder på skipet det var mulig å sette seg ned og slappe av.

Oppsummering

Vision of the Seas er et skip vi likte veldig godt, og vi satt pris på at vi på dette cruiset hadde et veldig havn-intensivt cruise hvor vi hver dag la til havn og hadde ingen sjødager. Vi har samlet noen flere bilder fra cruiset og matretter i galleriene nedenfor.

Vision of the Seas seiler nå fra sin nye hjemmehavn Baltimore i Maryland.

Diverse bilder

Matbilder

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler