30.8 C
Miami
30.9 C
Barcelona
onsdag, juli 24, 2024

Vi tester Wonder of the Seas

Kan det femte skipet i Royal Caribbeans Oasis-klasse overraske oss og levere nye WOW-opplevelser? Vi har testet skipet ut fra Barcelona i sommer

Oasis-klassen med skip har vært en enorm suksess, og vi drister oss til å si at det også er en favoritt blant cruisere som har testet den. Selv hadde vi vært ombord på både Oasis, Allure og Harmony tidligere – så forventningene var store til hva Wonder of the Seas klarer å levere.

Hvis du er ny til Oasis-klassen kan vi anbefale å lese vår test av Harmony of the Seas først:

I denne artikkelen skal vi se mest på hva som er nytt og spennende med Wonder of the Seas i forhold til tidligere skip i Oasis-klassen.

Først av alt, Wonder of the Seas er noen centimeter lengre og noen tusen bruttotonn større enn sine forgjengere, og dermed det nyeste skipet som tar tittelen Verdens største cruiseskip.

Ny layout på bassengdekket

Den første og største endringen man oppdager når man kommer opp på dekk 15 er at Splashaway bay har blitt flyttet. Nå ligger det på styrbord side ved siden av de snilleste vannskliene på The Perfect Storm. For barnefamilier med de minste barna tenker vi at dette er veldig bra, for da er det lettere å holde et øye både på de minste og de ikke fullt så små barna, da man kan være midt mellom lekeplass og vannsklier.

Splashaway bay ombord Wonder of the Seas
Splashaway bay ombord Wonder of the Seas

Videre merket vi oss at det har kommet noen boblebad som er hevet opp til dekk 16, og man har også fått på plass en gigantisk skjerm som kan vise underholdning og filmer

Baren The Lime and Coconut har også fått en oppgradering og er nå på begge sider og i to etasjer, og tilbyr i tillegg utleie av noen cabanaer hvis man ønsker et eget avslappingsområde – men privat vil vi ikke si det er. Det er også verdt å merke seg at røykeområdet som var på babord side nå har flyttet over til styrbord side og lenger bakover på skipet.

Foran på dekk 15 har en av cantilever-bassengene (de som henger ut på siden av skipet) blitt erstattet med nyheten Vue bar, med tilhørende fin utsikt.

Nye Windjammer

En stor forandring som det tok meg litt tid å vri hodet rundt er den totale forandringen som har skjedd med en ny Windjammer som har flyttet ned et dekk, og et ekstra dekk hvor de har flyttet sportsdekket opp. Dette betyr at Windjammer nå er på samme dekk som bassengene.

Istedenfor å ha flere innganger til Windjammer har de nå laget en større inngang på midten med flere håndvaskestasjoner. Dette synes vi er en glimrende endring. Det føles mer innbydende og vi tror håndhygiene vil ta seg opp et ekstra hakk som følge av dette.

Innvendig har det også blitt en stor forandring, med mye åpen plass og vinduer inn mot midten av skipet (Boardwalk) som gir ekstra mye lys. Royal Caribbean sier at dette er den største Windjammeren de noen gang har bygget og det tror vi på.

For de yngre gjestene har de laget et lite kids corner (av flere omtalt som Kidjammer) i lav høyde hvor barna kan forsyne seg med dessert selv.

Som forventet synes vi kvaliteten var god og utvalget variert. For litt påfyll av noe søtt midt på dagen fant vi en fin blanding av frukt, ost, nøtter og bakverk

Sportsaktiviteter

Sportsområdet er nå flyttet et dekk opp og befinner seg nå på dekk 16. I forhold til tidligere skip i Oasis-klassen har minigolf og sportsbanen (basketball og lignende) byttet plass, men den kjente ziplinen går fortsatt over Boardwalk og bakerst finner man The Ultimate Abyss.

Sportsdekk ombord på Wonder of the Seas
Sportsdekk ombord på Wonder of the Seas

Akterut på skipet har en av Flowrider-ene blitt erstattet med en klatrepark for barn, Wonder Playscape som strekker seg mellom dekk 15 og 16. Igjen har man klart å samle aktiviteter for barnefamilier, da de større barna vil foretrekke minigolf og de minste vil trives godt i klatreparken.

Barneklubbene

Hvis en barnefamilie spør hvilket cruiserederi de skal velge har svaret vårt alltid vært Royal Caribbean og dette skipet underbygger virkelig dette. Barneområdet Adventure Ocean virker større enn noensinne, og sammen med tenåringsklubben Social 100 og utendørsområdet Social 100 Patio leverer Royal Caribbean et omfattende tilbud fra 6 måneder opp til og med 17 år.

Wonder of the Seas – Adventure Ocean inngangsparti

Adventure Ocean

Adventure Ocean er Royal Caribbeans barneklubb på dekk 14 og er delt inn i 3 aldersgrupper

  • AO Babies (6-36 måneder)
  • AO Juniors (3-5 år)
  • AO Kids (6-12 år)

Det er en egen kino og teater her for barneunderholdning, og i Play Place kan foreldre leke sammen med de minste barna sine. I tillegg er det flere områder med leking og læring.

Ved siden av Adventure Ocean finner vi også Puzzle Break Center (escape room) som dessverre ikke var åpnet enda da vi var ombord. Vi har testet et escape room på Harmony of the Seas og kan varmt anbefale dette.

Social100 og Social100 Patio

Tenåringer har virkelig fått mye fin plass å boltre seg på ombord på Wonder of the Seas. Den nye tenåringsklubben Social100 på dekk 16, rett ved siden av sportsområdet, byr på mye boltreplass, spill og film – samt en automat med snacks. Her er det mange sittegrupper hvor man kan bli kjent med andre tenåringer ombord.

I tillegg har tenåringer fått et nytt utendørsområde bak en låst port – med eget boblebad, alkoholfri bar og selvfølgelig instagram-vennlige fotoområder

Solarium

Voksenområdet Solarium foran på skipet virker å ha vokst og vi sette pris på at baren som var et dekk opp nå har blitt flyttet ned. Det virker også som om det er langt flere sittemuligheter enn tidligere

Spisesteder

Hvis man først er i Solarium så kan man legge merke til at Solarium Bistro har, i likhet med det forrige skipet Symphony of the Seas, blitt luftigere med åpning opp mot sjømatrestauranten Hooked.

En restaurant det knyttet seg store forventninger til var southern comfort-restauranten The Mason Jar. Her finner du mat inspirert av sørstatene i USA, og vi snakker røkt og fritert. Skikkelig kosemat med andre ord! Her er det både en bar med live musikk som serverer cocktails du ikke finner andre steder ombord, slik som PB&J Old Fashioned, pyntet med en liten peanut butter jelly sandwitch som garnityr.

Vi hadde dessverre ikke tid til å smake på alt av mat og drikke men det vi fikk smake på fallt virkelig i smak. Se galleriet nedenfor for bilde av både meny og mange av matrettene.

Suite-området

De som reiser i en suite har nå fått et eget oppholds- og soldekk på dekk 18. Her kan man finne en egen bar og et boblebad med god utsikt over havet

Oppsummering

Selv om vi har vært på skip i Oasis-klassen flere ganger så var det uten tvil mye nytt å få med seg på Wonder of the Seas. Ikke alt vil falle i smak hos alle, men vi tror at alle vil finne noe nytt de liker.

Royal Caribbean har tatt med seg favoritter fra tidligere skip og satset friskt på nye konsepter istedenfor de som ikke virket så bra. Hvem vet, kanskje noen av de nye tingene blir å finne på Utopia of the Seas, det sjette i Oasis-klassen, som er forventet i 2024.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler