30.8 C
Miami
30.9 C
Barcelona
onsdag, juli 24, 2024

Skipsbesøk: Azamara Pursuit

Azamara var tidligere eiet av Royal Caribbean og var deres luksusmerke – men ble i 2021 solgt ut og står nå på egne ben med 4 skip: Quest, Journey, Onward og Pursuit.

Azamara Pursuit som vi besøker i dag ble bygget i 2001 og ble en del av Azamara i 2018 med en omfattende renovering.Med plass til 777 passasjerer og 380 crew er det også her en god andel crew per passasjer som sikrer en høy grad av service.

I samarbeid med Escape Travel har vi vært ombord på Azamara Pursuit for å få en omvisning og se hva skipet har å tilby cruisegjester som har sans for litt ekstra luksus.

Førsteinntrykket

Azamara Pursuit er på ingen måte er stort skip, men det virket å være varierte spisemuligheter – Bare vær obs på at ikke alle restauranter er inkludert i cruiseprisen. Dette i motsetning til andre luksusrederier hvor så godt som alt er inkludert.

Et høyt antall crew gjør at man alikevel føler seg godt ivaretatt og den servicen vi opplevde ombord vårt korte besøk var god.

Spisesteder og barer

Først tar vi en titt på hva som er inkludert i cruiseprisen

Discoveries Restaurant (og Bar)

Hovedrestauranten tilbyr daglige menyer i tillegg til noen faste favoritter. Utvalget er variert så her burde alle klare å finne noe de liker. Rett på utsiden av restauranten på dekk 5 finner man også en hyggelig bar hvor man kan møtes før eller etter middag.

Windows Cafe og Sunset Veranda

Windows Cafe er buffetrestauranten ombord. Her er det buffet til frokost, lunsj og middag og det så ut til å være nok plasser til å dekke behovet. Langt på vei de fleste bord har god utsyn mot havet, og helt på enten har man også området Sunset Veranda hvor man kan sitte utendørs.

Til middag er det gjerne et tema, og denne dagen var det Meksikansk som sto på menyen. Se nedenfor for bilde av menyen.

The Patio

The Patio, som ligger mellom Windows Cafe og bassengområdet er et grill/snacks-sted hvor du kan ta deg litt forskjellig mat fra grillen – enten du er veldig sulten eller bare litt fysen på noe godt.

Mosaic Cafe

Her kan du finne små bakevarer eller snacks gjennom hele dagen, i tillegg til en god kopp kaffe.

Mosaic Cafe

Room Service

Room service er inkludert i cruiseprisen, og du kan forhåndsbestille frokost om morgenen eller små retter i løpet av dagen

Spisesteder som koster ekstra

Azamara Pursuit tilbyr også flere spisesteder som koster ekstra. Her kan det være en fordel å kjøpe en pakke til rabattert pris hvis du ønsker å teste flere av disse

Aqualina Restaurant

Her kan du nyte et fire-retters italiensk måltid med mange klassikere på menyen.

Prime C

Skipets steakhouse men også med et godt utvalg av sjømat. På eksempelmenyen finner vi blandt annet:

Forretter: Tuna Tartara and Tempura Shrimp, Korean Fried Chicken, Smoked Fish Platter, Classic Steak Tartare, Crab & Lobster Cakes
Supper og salater: Creamy Baked Potato Soup, Lobster Bisque, Cheese N’ Onion Soup, Baked Goat Cheese & Onion Tartlet, Caesar Salad, Lobster Salad
Hovedretter: New York Strip Loin, Filet Mignon au Poivre, Steak Diane, Chateaubriand for Two, Ribeye Steak, Herb-Coated Rack of Lamb, Pork Chop, Duck Leg Confit, Chilean Sea Bass, Chili Sin Carne
Sideretter: Steak Fries, Creamed Leek & Spinach, Brussel Sprouts-Bacon-Almonds & Unagi, Blue Cheese Bread Souffle, Baked Hasselback Potato, Souteed or Steamed Broccoli, Creamy Mashed Potato, Sauteen Mushroom
Desserter: Key Lime Cheesecake, Grain-Nut Souffle, Schotch Whiskey Chocolate Cake, Selection of Artisan Cheeses, Mini Cinnamon-Sugar Donuts, Fondant au Chocolat, Mango-Banana-Orange Trio, Assortment of Home-Made Gelato or Fruit Sorbet

Vårt inntrykk av maten

Vi fikk prøve en 4-retters meny med et utvalg retter fra skipet og denne fallt i smak.

Lugarer

Azamara Pursuit har flere forskjellige lugarkategorier å velge mellom, alt fra interiørlugar eller lugar med kun vindu, via forskjellige balkonglugarer opp til flere suiter – inkludert 2 spa-suiter med kort vei til spa-avdelingen.

Vi fikk en kort omvisning av følgende lugarer:

6002 CO Club Ocean Suite

Med en størrelse på 41-46 kvm og en balkong/veranda på nesten 22 kvm får man her mye plass å boltre seg på. En gratis klesvask-service per uke gjør at du fint kan overlate klesvasken til noen andre. Middag på spesialrestauranter er inkludert.

8067 N2 Club Continent Suite

En lugarstørrelse på 25 kvm og en balkong på 5.5 kvm bringer tankene mot en Junior Suite, men her er det også fri tilgang til spa-området og inkludert spesialrestauranter, i tillegg til en gratis klesvask-service.

8010 P3 Club Veranda Plus

Når det kommer til Veranda Plus så er det identisk med Veranda, men at man her får noen frynsegoder som en kveld på spesialrestaurant, en klesvask-service, 120 minutter med internett-tilgang og prioritet på boarding. Lugarene i Veranda Plus og Veranda er dessverre bare på 16 kvm, noe vi synes er i minste laget.

Lugar 8010 – Club Veranda

Trening og spa-område

The Sanctum er skipets spaområde, og her finner du de vanligste behandlingene du forventer ombord. Vi likte spesielt godt The Sanctum Terrace som er et utendørs avslappningsområde med flere liggestoler og et eget boblebad. Her har du god utsikt forover på skipet!

Livet ombord

Som nevnt innledningsvis er det et lite skip, men det er nok av steder å gjemme seg bort hvis man skulle ønske det. For det som er ekstra interessert i reising er kanskje The Den stedet vi vil anbefale, som har et rikt utvalg av reiselitteratur

The Den

Ellers er det mange steder å sitte rundt omkring, inkludert flere lounger, spillrom og barer.

Nedenfor har vi et par ekstra bilder fra andre områder på skipet

Oppsummering

Azamara Pursuit er et trivelig lite skip og både service og mat ombord holdt en høy standard. Det eneste vi kan trekke for er at de minste lugarene ble litt i minste laget, så vi ville gått for en av de minste suitene istedenfor.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler