24.5 C
Miami
16.2 C
Barcelona
fredag, oktober 18, 2024

Skipsbesøk: Sky Princess

Sky Princess er et medium-stort skip med plass til 3660 passasjerer og 1346 crew. Vi tok turen ombord!

Sky Princess er det fjerde skipet i Royal-klassen til Princess og også det største. Hun ble satt i drift i 2019. Vi har tidligere vært ombord på søsterskipet Regal Princess som er 5 år eldre, så vi var spente på å se oppdateringene som er gjort siden den gang.

Bare for å få det unna med en gang: Sky Princess er en fantastisk videreutvikling av Royal-klassen, og hele skipet føles friskt og moderne.

Bassenger og områder

Noe av det første vi merket da vi kom ut på dekk var hvor bra det nye Sky Pool er.

Deck 16 Sky Pool

Det føles romslig men alikevel har de fått på plass en god del solsenger.

Hovedbassenget er delt opp i to og man har flere boblebad rundt. I midten er det også en sosial sofagruppe

Lenger bak på skipet har vi det herlige området Wave View Terrace med sin Wake View Pool og Wake View Bar. Dette området er en liten perle av et sted og i dag hadde vi fantastisk utsikt mot Tjuvholmen. Området er i tillegg kun for voksne på dagtid, så dette er et fint sted å slippe unna livet i Sky Pool.

Wave View Terrace med Wake View Pool bak på dekk 16 gir en fantastisk utsikt bakover. På dagtid er området kun for voksne

En av tingene vi liker godt med Sky Princess er at det er flere mindre områder, slik som Wake View, som gjør at man føler at man er på et mindre skip

Wake View Bar

Dette er ikke det eneste avslappende området ombord på Sky Princess. Hvis man beveger seg i motsatt retning fremover på skipet kommer man til The Retreat Pool og tilhørende solstoler.

Foran på dekk 18 er et tilbaketrukket område med boblebad
Retreat Pool
Foran på dekk 17 er The Retreat Pool, et lite basseng og solstoler kun for voksne – og det koster ingenting ekstra
Rett utenfor The Sanctuary er det et eget område med solstoler som er gratis å benytte

The Sanctuary

The Sanctuary er et avskjermet område helt foran på dekk 18 hvor man betaler ekstra for å komme inn. Vi tok en tur innom og her var det virkelig en avslappet eksklusiv følelse. På noen skip er The Sanctuary inkludert med noen lugarkategorier for en «skip-i-skip»-opplevelse, men foreløpig ikke på Sky Princess.

Helt foran på dekk 18, i The Sanctuary, finner du et boblebad med fantastisk utsikt forover. The Sancuary koster ekstra

De siste prisene vi kunne finne var at en halv dag koster $20 per person, hel dag 40. Hvis man i tillegg ønsker å leie en eksklusiv cabana koster dette $200 eller mer per dag per cabana.

I The Sanctuary kan man leie en cabana for dagen for litt ekstra bortskjemming

For dette får man tilgang til solstoler, en sofa, tv med hodetelefoner, velkomstdrink, luksuriøs badekåpe og tøfler, en minibar og snacks.

Spa-området

Et annet sted å slappe av, som også koster ekstra, er Lotus Spa og The Enclave.

The Enclave, en del av Lotus Spa, er en termalspa hvor man kjøper tilgang på ukesbasis. Et hydroterapi-basseng og varmestoler er noe av det du finner her

Prisen vi fant på nett sier $149 for en uke hvis man booker det på forhånd. Hvis du er personen som godt kunne tenke deg å tilbringe en uke i en spa-avdeling, og veksle mellom varmt vann, bobler, varmestoler, sauna og dusjer så er dette noe for deg.

Lugarer

Som alltid på et cruiseskip finnes det flere forskjellige lugarkategorier å velge mellom, alt avhengig av smak og budsjett. Det strekker seg over hele spekteret fra innvendig, via utvendig (med vindu) og balkong, til minisuite og suite i forskjellige størrelser. Dessverre var skipet fullbooket denne gangen så vi fikk ikke sett inne i noen av lugarene men vi fikk opplyst at alle lugarene har walk in garderobe.

En hendig funksjon er at alle lugarer har en skjerm utenfor hvor rombetjenten kan se om du er inne eller ønsker rengjøring, og du åpner døren med Medallion-brikken du får utdelt første dag.

Når man booker et cruise så kan man nå velge mellom 3 nivåer av opplevelser. Etter hva vi har blitt fortalt så booker de fleste nå Princess Plus-pakken, da den gir god valuta for pengene.

Princess Standard (Kun cruise)

Den klassiske cruise-opplevelsen, hvor kun cruise er inkludert. Du kan spise på et lite utvalg restauranter gratis, og du betaler for drikke og noen restauranter.

Princess Plus

Dette tillegget utgjør ca $60 per dag per gjest, og inkluderer drikkepakke med 15 enheter alkohol per dag, wifi for én enhet og 2x Casual Dining (se lenger ned) på et ukescruise i tillegg til at tips til ansatte er inkludert. Her får man også 2 premium dessert per dag og levering av room service eller OceanNow (mat der du befinner deg) er inkludert.

Princess Premium

Dette tillegget utgjør ca $90 per dag per gjest og skiller seg fra Princess Plus ved at drikkepakken er ubegrenset og man har ubegrenset casual/speciality dining, ubegrenset premium dessert og wifi for fire enheter.

Spisesteder

Alle som har vært på et cruise de senere årene er godt kjent med inkluderte spisesteder og spesialrestauranter som koster ekstra. Princess har gått en litt annen vei og har delt det opp i tre kategorier: inkludert, casual og speciality.

Inkluderte spisesteder

Hovedspisesalene Cielo, Soleil og Estrella

På Sky Princess kan du nyte gratis mat i hovedspisesalene Cielo, Soleil og Estrella.

På dekk 6 finner vi Cielo Dining Room, en av de tre spisesalene

Menyen forandres daglig og det så ut til å være noe for alle.

Dagens meny i hovedspisesalene Cielo og Estrella

World Fresh Marketplace

Skipets buffet, World Fresh Marketplace, har et rikholdig utvalg av internasjonal mat som skifter gjennom dagen.

Vi synes buffeen ombord virket til å være av høy kvalitet med mye fersklaget mat.

International Café

Like ved Piazza på dekk 5 finner du den døgnåpne International Cafe med en god variasjon av bakevarer, sandwicher, salater og snacks.

Døgnåpne International Café på dekk 5 er stedet for å finne en kopp kaffe eller noe godt å spise på

Salty Dog / Slice

Ved hovedbassenget finner man trioen The Salty Dog, Slice og The Mix Bar.

Swirls Ice Cream Bar

Sjokolade- eller vaniljeis i kjeks. Hverken mer eller mindre. Ligger på dekk 16, ved hovedbassenget.

Casual Dining

I denne kategorien finner du et par uformelle spisesteder som koster litt ekstra – eller er (delvis) inkludert i cruiseopplevelsen du velger

Alfredo’s Pizzeria

Serverer autentisk nylaget neapolitansk pizza.

Alfredo’s pizzeria

Gelatto

Lev livet «la dolce vita» og nyt en ekte italiensk iskrem, laget fersk ombord skipet hver dag.

Ocean Terrace Sushi

Hvis du er godt kjent med Nigiri, Sashimi, Maki og mer så må du ta turen til dette intime spisestedet med utsikt over Piazza. Nytes med en japansk øl eller sake for den komplette opplevelsen.

Vines Wine Bar

Nøye utvalgte regionale viner, gjestefavoritter og internasjonale viner du kan utforske. Ved kjøp av vin får du også nyte tapas.

Spesialrestauranter

I denne kategorien finner du restauranter du gjerne går til når du vil ta en tur ut for å feire, eller bare spise litt ekstra god mat.

The Catch By Rudy

Skipets sjømat-restaurant. Menyen varierer med sesong og dagens tilgjengelighet. Fra $39

The Catch by Rudi serverer i hovedsak sjømat

Se menyen fra The Catch by Rudi nedenfor

Crown Grill

Premium biff og sjømat i et åpent kjøkken, en klassisk American steakhouse-opplevelse. Fra $39.

The Crown Grill er et populært steakhouse ombord på Sky Princess, og rett utenfor denne har du Crown Grill Bar

Sabatini’s Italian Trattoria

Håndlaget pasta, autentiske sauser og gode familieoppskrifter finner du her – i tillegg til et utvalg italienske viner og cocktails. Fra $35.

Sabatini’s er skipets italienske restaurant

Chef’s Table Lumiere

En spiseopplevelse som tar Chef’s Table til et nytt nivå. Denne opplevelsen har et begrenset antall plasser og er perfekt for en intim feiring av noe stort. Opplevelsen koster $115 per person, $130 med vin.

Chef’s Table Lumière er en unik ekstra spiseopplevelse

Andre muligheter

Med Ocean Now kan du bestille mat og drikke til der du befinner deg mot et lite tillegg. Room Service lar deg få mat levert til lugaren for $5. Noen retter koster ekstra.

For den romantiske kan vi anbefale Ultimate Balcony Breakfast/dinner, hvor du kan få satt opp en spiseopplevelse på din egen balkong! Hva med en fireretters middag eller en spesiell frokost med en halv flaske champagne. Frokost koster $50, middag koster $110.

Vårt inntrykk av maten

I løpet av vårt skipsbesøk fikk vi oppleve en prøvemeny med flere forskjellige retter. Vi kan ikke si annet enn at maten smakte fantastisk!

Andre opplevelser og fasiliteter ombord

Et skip i en slik størrelse har naturligvis mange opplevelser å by på, altfor mange til å teste i løpet av en formiddag, men vi skal prøve å nevne noen av de nedenfor

Barneklubber

Princess har kanskje ikke vannsklier ombord, men de har barneklubber – og spesielt tenåringsområdet så veldig kult ut. Vi så også flere barn ombord denne dagen

Princess Live

Et underholdningsstudio hvor man kan få med seg konkurranser og spill underveis. Vi har ikke fått det bekreftet men vi ser for oss at det som et underholdningslokale kan brukes til både forelesninger, karaoke og comedy shows.

Piazza

Fra dekk 5 til 7 finner man en stor åpen plass, hvor man har bl.a. International Café og Guest Services nederst, og flere restauranter og butikker oppover i etasjene. Kanskje du får med deg et spontant show midt på plassen, slik vi gjorde!

Butikker

I området rundt Piazza finner man flere butikker og utsalg hvor man kan gjøre et mer eller mindre godt kjøp

Trening

Vår favoritt når det gjelder å holde formen (og figuren) ombord på et cruise er å ta trapp istedenfor heis, men for de som savner et treningsstudio så har de selvsagt dette ombord. Det tilbys også gruppetrening og det er en løpebane på dekk 18. Her finner du også en bane for ballsport.

Vår konklusjon

Sky Princess er et bra skip, og vi skal gladelig innrømme at å gå rundt her i fantastisk sommervær ga oss lyst til å hive oss rundt og bestille et cruise med en gang. Vi liker godt alle de små stedene man kan gjemme seg bort, at alt fortsatt ser nytt og velholdt ut, og at skipet kan tilby gode opplevelser for de voksne.

En annen positiv opplevelse er The Medallion, skipets teknologiske nyvinning. Vi liker mulighetene det kan gi med tanke på servering av mat og drikke der du er.

Flere bilder

Nedenfor har vi samlet noen flere bilder vi tok ombord.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
26AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler