Mexico

Selv om det er flere havner i Mexico så kommer vi på denne siden til å fokusere på øya Cozumel, som er den flest reiser til.

Øya Cozumel ligger en kort båttur fra Playa del Carmen, sydøst i Mexico, utenfor kysten av Yucatan. Øya er ca 48 km lang og 16 km bred. Hovedbyen heter San Miguel de Cozumel.

Klima

Det er jevnt over mellom 20 og 30 grader året rundt; regn med 25-30 i løpet av dagen. Mars og april har minst nedbør men januar og februar er også relativt regnfrie.

Mat og drikke

Det er mange kjederestauranter her, slik som Jimmy Buffet’s Margaritaville Señor Frogs og Hard Rock Cafe. Selv følte vi oss fryktelig gamle da vi forsøkte Margaritaville, med høy musikk og en partystemning som nok passer for de unge voksne cruisere. Vi anbefaler å ta turen innom Mega / Comercial Mexicana, en butikk som kan best beskrives som Obs!. Her kan du kjøpe lokale dagligvarer og andre ting.

Severdigheter og utflukter

Listen over aktiviteter er lang, sjekk med ditt cruiseselskap om hva de tilbyr.

Dolpinaris Cozumel lar deg svømme med delfiner

Det er mulig å ta en båttur over til Playa del Carmen og videre for å se på Maya-ruiner.

Discover Mexico har utstilling om Mexicos historie, miniatyrer av forskjellige Maya-templer, mulighet til å smake på ekte meksikansk mat samt tequila-smaking. Sjekk med cruiseselskapet om de tilbyr en pakke med transport hit.

Resorts og strandklubber

På øya er det flere steder hvor du kan slappe av, enten all inclusive eller betale ala carte for mat og drikke. Noen av de kan du booke direkte på web eller gjennom cruiseselskapet. Et par av de er listet opp nedenfor

Chankanaab

Kart over Chankanaab, Cozmel
Kart over Chankanaab, Cozmel

(webside)  Strandklubb i nasjonalparken. Adgang er ca 170 kr for voksne, 110 kr for barn (3-11 år). Mange aktiviteter å velge mellom, fra delfinsvømming til zip-lines.

Mr. Sanchos Beach Club

(webside) Strandklubb med gratis adgang og vakker strand. Mulighet til å kjøpe all inclusive for måltider. Mot tillegg tilbyr de også vannaktiviteter som parasailing, aquatic park, utleie av vannscooter med mer.

Naci-Cocom

(webside) Strandklubb begrenset til 100 gjester. Det koster nærmere 450 kroner per hode for all inclusive men da er du garantert en roligere opplevelse med færre mennesker. All drikke er inkludert.  Enkelte sportsaktiviteter tilbys mot tillegg i pris.

Paradise Beach

(webside) Strandklubb. 25 kr i inngangspenger – middag fra 100-150 kr.

Våre tips

Det er ikke uvanlig at du får tilbud om gratis taxi bort til diamant-distriktet. Det er absolutt et bra tilbud, og da kan dere få en liten omvisning om hvordan de sliper og kutter diamater. Det er ingen kjøpeplikt så etterpå kan dere gå langs alle butikkene tilbake mot skipet og vindusshoppe. Gå også innom dagligvarebutikken og se dere om. Hvis selgerene blir for innpåslitne så gå en gate lenger inn og ta inn litt av inntrykkene fra det mer ekte Cozumel.