Miami

1449342485_dbda8a8e44_b

Hvis en by skulle bli kallt cruise-hovedstaden så er det uten tvil Miami.

Kjappe fakta

Valuta: USD (Amerikanske dollar) – $1 = 8  NOK
Tidssone: 6 timer før Norge
Visum: nei. Det er nødvendig å søke om ESTA på forhånd.
Vaksinasjon: Hepatitt-B
Elektrisitet: 110V
Språk: Engelsk, litt spansk på grunn av mange cubanere
Folketall: 415.000 i byen, 5.500.000 i området

Klima

Gjennomsnittlig temperatur

Gjennomsnittlig dager med nedbør

Transport

Flyplass

Miami International Airport ligger noen km vest for selve Miami. Fra flyplassen er det flere alternativer for å komme seg videre.

Metrorail

Lokaltog i Miami. Fra flyplassen kan man ta Orange Line inn til sentrum og eventuelt bytte til Metromover for gratis transport i sentrum.

Buss

Hvis du skal til South Beach anbefaler vi å ta buss #150, Miami Beach Airport Flyer, som kjører bort til Miami Beach og nedover til South Beach. Regn med å betale under 25 kroner per person. Se rutekart.

Taxi

Styr unna tilbud du måtte få i ankomsthallen. Dette er det samme som pirattaxi og kan ikke anbefales. Gå ned til transport-området hvor du finner de offisielle selskapene. En taxi til sentrum vil koste deg ca 200 kroner, Miami/South beach ca 300 kroner. Det er også mulig å ta taxi helt opp til Fort Lauderdale og det koster ca 700 kroner.

Super Shuttle

Et rimeligere alternativ til taxi, da du deler med flere passasjerer. Dette kan være rimeligere avhengig av hvor du skal og hvor mange dere er. Sjekk pris når dere er på flyplass.

Hotel shuttle

Enkelte hotell har en egen hentetjeneste, sjekk med det enkelte hotell.

Overnatting

Miami har et variert tilbud med hoteller, fra luksushotell av ypperste klasse, via små boutique-hotell til vandrehjem. Generelt sett er Miami en dyr by men det er mulig å gjøre gode kupp også her, ved hjelp av hotellbookingtjenester som Last Minute Travel.

Downtown Miami

Intercontinental Miami (5*) ligger  i downtown Miami, rett syd for Bayfront Park. Hotellet har en egen Starbucks og en egen avdeling av Alamo bilutleie. Hvis du er heldig får du utsikt ut over havnen i Miami og du kan se cruiseskipene komme og gå. Like utenfor hotellet har du både en bussholdeplass med busser som kan ta deg til South Beach / Miami Beach, samt Metromover, en gratis lokaltogtjeneste i sentrum. Her får du også gratis WiFi ombord!

I parken rett nord for hotellet har du en havn med flere kjente butikker og restauranter, samt noen ukjente. Her finner du blant annet Hard Rock CafeSubwayGuessGapVictoria’s Secret og Gamestop.

Miami Beach / South Beach

Øst for sentrum i Miami har du en øy hvor man finner blant annet South Beach (i syd) og Miami Beach (rett nord for South Beach). Generelt sett er vårt inntrykk at Miami Beach er mer upscale, mens South Beach er mer ungdommelig og festlig. Begge områder har uansett kort vei til badestranden, og det finnes så utrolig mange hoteller her at det er vanskelig å anbefale noen. Det viktigste rådet er å sjekke hotellet på Tripadvisor for å få et inntrykk av det enkelte hotell. Tenk på at parkering av leiebil kan være en utfordring i området, og at hoteller ofte tar seg godt betalt for parkering. Noen hotell vi har sett på selv er:

Penguin Hotel (3*) ligger i Ocean Drive like ved Lummus Park. Hotellet har vært med i tv-programmet Hotel Impossible på Travel channel og er et lite hotell (42 rom) med sjarm. Det ligger ikke så langt å gå fra Lincoln Road.

Clinton Hotel (4*) ligger midt i South Beach og det pulserende livet i Art Deco-distriktet. Noen av suitene har eget boblebad enten inne eller på egen balkong.

Miami Beach International Travellers Hostel (3*) er lavbudsjettalternativet for deg som er ung og/eller glad i å bli kjent med nye mennesker. Frokost, middag og lunsj er inkludert og man kan enten reservere hele eller deler av en 6-sengs sovesal eller velge rimelige enkel- eller dobbeltrom. Prisen for et dobbeltrom er rundt 400 kr/natt.