23 C
Miami
22.7 C
Barcelona
fredag, april 12, 2024

Skipsbesøk: Norwegian Epic

Norwegian Epic var da den ble bygget i 2010 det 3. største cruiseskipet i verden. Vi tok turen ombord for å ta en titt.

Med sine 329 meter og plass til 4100 passasjerer er ikke Norwegian Epic det største skipet i verden, men førsteinntrykket da vi står utenfor henne i Barcelona er at hun er stor nok. Når hun i tillegg ble pusset opp i 2015 så fremstår Norwegian Epic som et moderne skip.

Først av alt vil vi nevne det eneste negative som møter deg når du går ombord. Trapper og heiser virker veldig mørke i forhold til andre skip. Det er romslig nok, men heisene spesielt føles trange. Her synes vi Norwegian Escape var bedre, og vi ser frem til å se hvordan de har gjort det på Norwegian Bliss.

Når du derimot kommer frem til lugaren din, så vil den føles både lys, moderne og romslig!

En liten ting vi likte godt med lugarene er at dusj og toalett er adskilte:

Ekstra pluss for at lugarene har en kaffemaskin.

For de mer prisbevisste er det også mulig å booke en innvendig lugar. Vi ville aldri gjort det selv, da vi har blitt altfor glad i å ha en balkong, men godt å vite at muligheten er der.

Et skip for alle

Norwegian Epic er et skip for hele familien, og de du finner ombord er en blanding av single på tur, unge og eldre par og vennegjenger. Det reflekteres også i tilbudet ombord, der du bør finne noe for enhver smak.

For barna som er med på tur, har Norwegian Cruise Line et konsept de kaller Splash Academy og Entourage Teen Lounge. De retter seg mot barna som trenger aktivering, og tenåringer som stort sett klarer seg selv. Vi tok turen innom Splash Academy først og ble godt tatt i mot av aktivitetsledere som viste oss rundt. Her var det mye fokus på lek og aktiviteter, fremfor å bare bli plassert foran en skjerm.

Norwegian Epic Splash Academy

Hvis du er glad i å dra på cruise alene, og ikke ønsker å betale dobbel pris for en vanlig lugar så har også Norwegian Epic studio-lugarer samlet i et eget område av skipet. Den noe kompakte og plasseffektive lugaren kommer med LED-belysning hvor du kan endre farge, og alle lugarene deler også en egen mingleplass kallt The Living Room studio lounge.

The Haven

De gjeveste lugarene finner du derimot i The Haven, som er NCLs skip-i-skip-konsept.

I The Haven finner du et eget bassengområde med solstoler, boblebad og også en concierge-tjeneste som kan hjelpe deg med store og små ting du trenger i løpet av cruiset.

Haven-suitene

I Haven-området finner du også de mer romslige Haven-suitene, med litt forskjellige varianter.

Lugar 17009: H5 – The Haven Courtyard Penthouse with Balcony


Lugar 17009: H5 – The Haven Courtyard Penthouse with Balcony – bad

Noen av lugarene, spa-suitene, har også eget boblebad:

H9: The Haven Spa Suite with Balcony

H9: The Haven Spa Suite with Balcony

Vi liker godt den gode plassutnyttelsen i suitene og det er mye oppbevaringsplass i lugarene. Boblebad på rommet rett ved siden av senga er kanskje ikke for alle, men hvis du liker å slappe
av i et boblebad uten andre mennesker rundt deg er det helt perfekt.

Avslappende spa

På vår tur rundt skipet fikk vi også tatt turen innom skipets spa-avdeling. I tillegg til treningsstudio, spabehandlinger, barbershop for mennene og badstu finner du også et par innendørs basseng og boblebad

Spa-området har alt du forventer

Bassengdekket

Et sted alle passasjerer liker å møtes derimot, er på bassengdekket! Vi synes utvalget av bassenger var godt, og med tre vannsklier vil store og små barn trives her. Det er også flere boblebad for de som ønsker å ta det litt mer rolig. På en måte synes vi bassengdekket på Norwegian Epic virket mer åpent enn på Norwegian Escape.

Norwegian Epic pool deck
Norwegian Epic pool deck

Vi likte godt at det var mulig å få seg en matbit på bassengdekket hos The great outdoors bar and grill.

Akkurat som på Norwegian Escape, finner du området Spice H20 Spice bakerst på skipet. Området er delvis kun for voksne, og har solstoler, basseng, boblebad og en stor skjerm.

Underholdning og aktiviteter ombord

I Spiegel Tent kan du spise et godt måltid mens du ser underholdere opptre på en rund scene midt i lokalet.

Norwegian Epic Spiegel Tent

En av de beste morsomste tingene med Norwegian Cruise Line er at flere skip har en bowlingbane i nærheten av O’Sheehan’s Neighborhood Bar & Grill

Norwegian Epic full size bowlingbane

Oppsummering

Norwegian Epic fremstår som et familievennlig skip, hvor barna kan ha det gøy med mange aktiviteter (blant annet de fargerike vannskliene) og de voksne kan også nyte god mat i en av skipets mange restauranter. Skulle man reise med barn og ønske å prøve nattelivet er det mulig å ha barna i Late night fun zone fra 22:30 til 01:30. Du vil finne alt det du forventer å finne på et skip fra Norwegian Cruise Line. Etter oppussingen i 2015 er skipet moderne og trivelig, og Norwegian Epic er et skip vi gjerne besøker igjen.

Flere bilder

DCIM100MEDIADJI_0452.JPG
Norwegian Epic Atrium
Hyggelige bartendere fant vi i alle skipets barer

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
24AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler