32.7 C
Miami
30.9 C
Barcelona
onsdag, juli 24, 2024

Hva vi gleder oss til på Harmony of the Seas

Harmony of the Seas bakfra, vi kan se hvordan sklien The Abyss blir seende ut
Harmony of the Seas bakfra, vi kan se hvordan sklien The Abyss blir seende ut

Royal Caribbean gjør det igjen! Det nyeste skipet i klassen, Harmony of the Seas, blir det nye verdens største skip, og dette er hva vi gleder oss til.

Oasis-klassen, etablert i 2009 med det første skipet, Oasis of the Seas, gjorde et stort inntrykk på cruisere verden over med sin størrelse og innhold ombord. Konseptet med 7 nabolag ble tatt med videre først til søsterskipet Allure of the Seas allerede i 2010 og nå blir det også med til det nyeste og enda større skipet Harmony of the Seas. Når det gjelder størrelsen snakker vi ikke store forskjellen, vi snakker under en meter, men likefullt en liten økning.

Sommeren 2016 settes Harmony of the Seas i drift først fra Southampton ned til Barcelona, hvor den vil gå i rute hele sommeren i Middelhavet. Vi planlegger å være med på en av de første turene for å gi dere et innblikk i hva skipet har å by på, men for å bygge opp appetitten har vi en liten presentasjon av hva vi gleder oss til å teste i sommer.

Aktiviteter

Noe av det jeg liker med cruise er at du selv velger hvor aktiv eller passiv du ønsker å være. Joggebane er selvsagt på plass, og surfesimulatoren flow rider finner også her, sammen med klatrevegger, minigolfbane, bordtennis og basketball. For de mer lekne av oss har vi derimot et par nyheter.

Vannsklier

Nytt på Oasis-klassen er tre vannsklier i bassengområdet. De strekker seg over tre dekk, og en av de har i tillegg en trakt. Har prøvd denne typen sklier flere andre steder og det er supergøy!
1437058067_Bowl-1024x576

Vanlig sklie

Jeg sier vanlig men ingenting er vanlig ved denne sklien. The Ultimate Abyss strekker seg over 10 etasjer! Jo mer jeg leser om den, jo mer usikker er jeg på om jeg tør å prøve den, men samtidig så har jeg jo veldig lyst også. Fra høyt der oppe bak Flowrider og ned til boardwalk suser du nedover så raskt at det kiler i magen. Videoen nedenfor viser litt av hvordan konstruksjonen foregår:

Klatrenett for barn

Vi har bare sett korte glimt av denne i en video men den ser spennende ut for aktive barn. Installasjonen, kjent som Luckey Climber, er allerede tatt i bruk flere steder over hele verden. Den blir å finne på Boardwalk.

Luckey Climber klatrestativ for barna (3D-illustrasjon)
Luckey Climber klatrestativ for barna (3D-illustrasjon)

Underholdning

Noe av det fantastiske med et så stort skip er alle underholdningsmulighetene det åpner for.

Aqua-theatre med nytt show, The Fine Line

Fra underholdningssjef Nick Weir har vi fått en smaketitt på noe av underholdningen vi kan finne bakerst på skipet i friluft. De kaller det 3D-flying. Se videoen nedenfor så skjønner du hva han mener:

Broadway!

Hva er vel et stort cruise uten et stort Broadway-show? Musikalen Grease blir å finne på Harmony of the Seas.
grease-broadway-page

Columbus, The Musical!

En original Royal Caribbean-produksjon som forteller om Christopher Columbus’ fjerne slektning, Marvin, og hvordan han dro til Karibien. Det blir en komisk aften uten tvil.

I tillegg til dette så er det flere nye show som dukker opp på skøytebanen, det er et flyttbart piano som dukker opp på uventede steder og ikke minst kan man trimme hjernecellene i skipets eget escape room, Puzzle Break. Vi er også blitt lovet en 90-tallsfest, hvor kult er vel ikke det!

Mat og drikke

Harmony skryter av å ha rundt 20 spisealternativer. Vår erfaring fra Allure of the Seas er at det skal godt gjøres å rekke over alle i løpet av en uke, så her vil de fleste finne nok variasjon.

Jamie’s Italian

Nordmenn elsker italiensk, og jeg er en av dem. Vi kjenner alle Jamie Oliver fra TV og nå blir også maten hans å finne ombord. Den tar over for Giovanni’s Table og vi er veldig spent på om den lever opp til forventningene. De lover at de har fersk pasta hver eneste dag.

Jamie's Italian blir ny italiensk restaurant ombord på Harmony of the Seas
Jamie’s Italian blir ny italiensk restaurant ombord på Harmony of the Seas

Mini Bites

Bak på dekk 15 kunne vi tidligere finne Wipeout Cafe. Det blir nå erstattet med minibites, som lover snacks som er lett å ta med seg. Håper de fortsatt har gratis iskrem!

Mini Bites, ny sted for takeaway-mat på Harmony of the Seas
Mini Bites, ny sted for takeaway-mat på Harmony of the Seas

Sabor Taqueria & Tequila Bar

Bakerst på Boardwalk, like ved Aqua Theatre, finner vi ikke lenger Rita’s Cantina men derimot Sabor. Her går det i meksikansk og ikke tex-mex som vi kjenner som taco her hjemme. Så absolutt en utfordring for smaksløkene, vi gleder oss til å prøve.

Wonderland Imaginative Cuisine

Konseptet med mat ala Alice in Wonderland ble først lansert på Quantum-klassen av skip, og nå blir den også å finne på Harmony of the Seas. Det ser ut til å bli en opplevelse ikke bare for smaksløkene med også andre sanser.

Wonderland Imaginative Cusine ombord på Harmony of the Seas
Wonderland Imaginative Cusine ombord på Harmony of the Seas

Bionic Bar

Først kjent fra Quantum-klassen av skip får vi nå også på Harmony gleden av å bli servert en fersk cocktail fra robot-bartendere. Den tar over plassen som tidligere hadde Champagne Bar. Small-talk med bartenderen blir det dårlig med men det skal ikke stoppe oss fra å forsøke baren.

Flere nyheter

Det ryktes at Harmony of the Seas vil få noe av smart ship-innovasjonene fra Quantum-klassen, inkludert wow-bands. Dette er armbånd som for det meste erstatter kortet du tidligere brukte til betaling og for å komme inn i lugaren. Det blir også høyhastighets internett fra Voom, i tillegg til innvendige lugarer med virtuell balkong.

Alt om cruise kommer med en test av Harmony of the Seas i sommer.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler