29.4 C
Miami
24.1 C
Barcelona
søndag, mai 26, 2024

Skipsbesøk: Anthem of the Seas

Anthem of the Seas er det andre skipet i Royal Caribbeans Quantum-klasse, og vårt første bekjentskap i nettopp denne klassen.

Skipet plasserer seg trygt i stor klasse med sine 2090 lugarer og plass til 4180-4905 passasjerer, avhengig av kapasitetsutnyttelse.

Quantum-klassen med skip kom i drift i 2014 og derfor senere enn Oasis-klassen, og virker tiltenkt å kunne seile i litt kaldere klima. Det merkes ved at en større del av skipet er innendørs. Det er fortsatt et utebasseng, klatrevegg og en flowrider surfesimulator utendørs, men vi vil si at det er innendørsområdene hvor Anthem of the Seas skinner.

Bassengene utendørs og North Star

Først tar vi turen ut og ser på hovedbassenget utendørs og barneområdet H2O Zone. Hvis du kommer fra et Oasis-klasse skip er det lett å bli skuffet, for her er det ingen Splashaway Bay eller vannsklier, men samtidig er det en oppgradering fra mindre skip ved hjelp av et kunstig strandbasseng, plaskebasseng for de minste og strømningsbassenget. Vi tror de aller minste barna vil kose seg veldig her mens de noen år eldre kanskje finner det litt kjedelig.

Ved siden av bassenget er det også en stor videoskjerm og her kan man få meg seg en film på kveldstid. Sky Bar sørger for forfriskende drikke, og det er også kort vei til Johnny Rockets ($) hvis man skulle bli sulten i solsteken.

Rugende over bassengdekket finner vi attraksjonen North Star, som er eksklusiv til Quantum-klassen. Dette er en kapsel som blir heiset opp over skipet og også ut på siden og gir deg fin utsikt fra ca 90 meter over havoverflaten.

Innendørs basseng og Solarium

Lenger frem på dekk 14 kommer vi til et romslig innendørs bassengområde med tak som kan åpnes på varme dager. I motsetning til Solarium er det ikke aldersgrense på dette området så her kan også barna være med inn hvis været skulle være dårlig.

Innendørs bassengområde på Anthem of the Seas

Her finner vi Pool Bar for de tørste og kort gåavstand til Solarium Bistro hvis man skulle bli sulten.

Helt fremme på skipet er Solarium, et lite paradis med 16-årsgrense hvor voksne kan trekke seg litt tilbake og slappe av i frodige omgivelser. Her kan vi si at vi ville tilbragt mye tid, det var en avslappet stemning, rikelig med sitteplasser og ikke minst god utsikt fremover.

Fra Solarium har du også direkte tilgang til Solarium Bistro som har buffet til frokost, lunsj og middag. Vår erfaring er at det er mindre trengsel her enn hos Windjammer.

Aktiviteter

I tillegg til tidligere nevnte North Star finner vi også Ripcord by iFly, som er noe så spesielt som en fallskjermhopp-simulator, sammen med den tradisjonelle Flowrider helt akterut på skipet. På styrbord side kan man også finne en klatrevegg.

Beveger vi oss innendørs finner vi Seaplex, et aktivitetssenter og bane. Her finner du ballspill, rulleskøyter, radiobiler og til og med en sirkusskole.

Anthem of the Seas seaplex hvor du kan spille ballspill eller kjøre radiobiler

I Seaplex finner du også Seaplex Dog House, en liten pølsebod som vi også kjenner fra Oasis-klassen, hvor du kan velge blandt flere smakfulle pølser og forskjellig tilbehør

For barn som er med ombord er det selvfølgelig Adventure Ocean barneklubber for alle aldre og Fuel Teen Disco for tenåringene. Andre aktiviteter er spillehall, spillområde, bordtennis, biljardbord og et escape room.

Spisesteder, barer, butikker og underholdning

Anthem of the Seas har et rikholdig utvalg av steder ombord. I midten av skipet har vi Royal Esplanade, en lang gågate som strekker seg fra hovedspisesalene akter (Silk og American Icon Grill), forbi Boleros (bar), lojalitetsambassadøren, resepsjonen, La Patisserie (fransk café), Sorrentos (pizza), Café Promenade (småretter), Brass & Bock (engelsk pub), Music Hall og flere butikker med varierte varer.

I øvre etasje av Royal Esplanade finner du Cafe Two70, Vintages, Jamie’s Italian, Bionic Bar, Wonderland, Izumi, Schooner Bar, Chef’s table og Chops grille. Med andre ord er det et rikholdig utvalg av spisesteder og barer.

Vi ønsker spesielt å fremheve Two70 på akterenden av skipet som er en underholdningssentral med 270 grader utsikt bakover. Her kan du oppleve forskjellige show, virtuelle konserter, seminarer, dansekurs og nattklubb. Maten i Cafe Two70 er inkludert og dette kan også være et bra sted å finne frokost.

Windjammer ombord på Anthem of the Seas er også verdt et besøk. Vi liker den moderne buffet-stilen med flere mindre øyer som serverer forskjellig mat, og at det er både innendørs og utendørs sitteplasser. Utvalget er stort og selv den mest kresne vil klare å finne seg noe godt å spise her.

Nedenfor har vi forsøkt å liste opp alle i en hendig liste

Spisesteder inkludert i cruiseprisen

 • Main Dining Room (Silk, American Icon Grill)
 • Windjammer (buffet, frokost, lunsj og middag)
 • Solarium Bistro (buffet – frokost og lunsj – ala carte til middag)
 • Coastal Kitchen (california/middelhavs fusion, kun for suitegjester)
 • Two70 café (sandwicher, supper og salater)
 • Café Promende (kaffe, snacks, bakevarer, sandwicher, døgnåpen)
 • Sorrento’s (pizza)
 • Dog House (rikt utvalg av forskjellige pølser og tilbehør)

Spisesteder som koster ekstra

 • Chef’s table (eksklusiv fem-retters med vin for opp til 14 gjester)
 • Wonderland (kreative fantasiretter du aldri har sett maken til)
 • Jamie’s Italian (Rustikale italienske favoritter, av og til med en vri)
 • Chops grille (Steakhouse)
 • Izumi (Asiatisk)
 • Vintages Wine Bar (småretter)
 • Johnny Rockets (amerikansk diner, typ burger, pommes frites og milkshake)
 • La Patisserie (café, bakevarer og iskrem. La Patisserie eksempelmeny)

Ekstra bilder

Vi fikk tatt en del bilder av Anthem of the Seas, og flere ligger i galleriet nedenfor

Oppsummering

Anthem of the Seas er et nydelig skip, og vi ser hva de har tenkt rundt det å være et helårsskip som også kan besøke litt kaldere klima. Vi har sett at skip i Quantum-klassen har vært hatt både New York og Southampton som hjemmehavn, begge steder som kan oppleve litt guffent vær. En seilas oppover norskekysten kan jo også by på noe ruskevær, selv om vi akkurat denne dagen opplevde strålende sol i Bergen.

Det at skipet fortsatt har store uteområder og et tak som kan åpnes gjør at skipet heller ikke føles innestengt på varmere breddegrader og sånn sett er Quantum-klassen en genistrek.

Vinteren 2023/2024 seiler Anthem of the Seas ukescruise fra New Jersey til Perfect day at CocoCay og Bahamas, og noen lengre cruise til søndre karibien. 28. April legger hun ut på et transatlantisk cruise som ender opp i Southampton og kjører en sommersesong i Europa.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
24AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler