30.8 C
Miami
30.9 C
Barcelona
onsdag, juli 24, 2024

Skipsbesøk: Silver Dawn

SilverSea Silver Dawn var i Oslo og vi fikk ta en kort tur ombord for å se hva den har å by på

SilverSea er et cruiserederi i luksusklassen, og de fremstår som et rederi for deg som ønsker mer personlig service og luksus. Her er det meste inkludert, og selv om cruiseprisen også er høyere så er det verdt å sammenligne med hva du kan få hos andre rederier.

De tilbyr også forskjellige pakker, hvor den gjeveste, «dør til dør» inkluderer transport til flyplass, fly, hotellnetter før og etter cruiset og transport til/fra skipet.

SilverSea tilbyr også ekspedisjonscruise for de som ønsker cruise utenom det vanlige.

Skipet Silver Dawn, som vi var og besøkte i Oslo, består også derfor av 288 suiter og bare suiter. Med 411 ansatte og plass til 596 gjester så gir dette også en veldig høy crew-to-passenger-ratio og hvis du er på jakt etter et luksuscruise er dette skipet verdt å ta en titt på.

Vennligst legg merke til at siden vi kun har vært på en omvisning ombord i noen timer så er det ikke mulig å få sett på eller testet alt, så nedenfor er det mer førsteinntrykkene vi videreformidler.

Lugartypene

Som fortalt innledningsvis er det kun suiter på Silver Dawn. Felles for alle er tilgang til butler, interaktivt mediebibliotek og walk-in garderobe. Nederst i denne artikkelen kan du finne en dekkplan og en mer detaljert oversikt over de forskjellige suite-kategoriene.

De forskjellige suitene er:

Owner’s suite

Tilgjengelig som et-roms suite eller kan slås sammen med en panorama suite for å ha to soverom. Suitene er fra 88-98 kvm inkludert veranda på 12 kvm. I to-roms er samlet areal 119-129 kvm.

Her har du sofagruppe, spisebord, stor walk-in garderobe, et himmelsk badeværelse med dobbel vask og seperat dusj og badekar. Egen skrivepult og en minibar med Illy kaffeautomat hører også til.

Grand suite

Tilgjengelig som et-roms suite eller kan slås sammen med en veranda suite for å ha to soverom.

Suitene er på 137-146 kvm inkludert 44-53 kvm veranda. I to-roms er suitene på 174-183 kvm inkludert 50-59 kvm veranda. Størst plass får du hvis du velger suite på dekk 8.

Royal suite

Tilgjengelig som et-roms suite eller kan slås sammen med en veranda suite for å ha to soverom.

Suitene er på 105 kvm inkludert 12 kvm veranda. I to-roms er suitene på 142 kvm inkludert 18 kvm veranda.

Silver suite

Suitene er på 73 kvm inkludert 12 kvm veranda. Her har du både seperat dusj og badekar, en sofagruppe og et lite spisebord.

Deluxe/Superior/Classic Veranda suite

Suitene er på 36 kvm inkludert 6 kvm veranda. Vi fikk se suite 710 som er en Superior Veranda Suite. Det er ikke mye som skiller disse suitene fra hverandre annet enn plassering og om de kan romme 2 eller 3 gjester. Badekar og dusj er seperat. Hvis man sammenligner med andre cruiserederier er dette noe vi ville beskrevet som en junior suite, ca 1.5 ganger en balkonglugar.

Panorama Suite

Suite på 31 kvm med stort panoramavindu. Her har man ikke balkong men vinduet er stort.

Vista suite

Suite på 31 kvm med stort panoramavindu. Her har man ikke balkong men vinduet er stort. Flere av disse er rullestoltilpasset.

Restauranter og spisesteder

Først av alt kommer vi ikke unna å snakke om S.A.L.T. – Sea And Land Taste – som er et nytt kulinarisk konsept på Silver Moon, Silver Dawn og kommende Silver Nova. Det går ut på å fordype seg i lokal mat, både i restauranten S.A.L.T. kitchen og på utvalge utflukter i land. I S.A.L.T. lab arrangerer de også matlagingskurs hvor du kan lære deg å lage lokalinspirert mat. S.A.L.T. bar vil også tilby lokalinspirerte cocktails med lokale råvarer.

Ombord er det 8 spisealternativer å velge mellom, som er

Atlantide

Steaks and seafood – uten reserverte plasser. Vi fikk prøve et par retter her og det fallt virkelig i smak

La Terazza

For frokost og lunsj fungerer dette som skipets buffet-restaurant. Om kvelden blir det gjort om til en high end italiensk restaurant – inkludert i cruiseprisen.

Kaiseki

Japansk restaurant med sushi og sashimi – sushi inkludert til lunsj, men middag koster ekstra ($40)

La Dame

Utsøkt fransk restaurant – $60 cover charge

Ønsker du å markere en fin anledning så anbefaler vi en tur hit. Book sete så raskt du kan, for plassene forsvinner fort.

Arts café

Denne lille kaffebaren er det perfekte stedet for å starte morgenen med en god kaffe – eller et lett måltid eller en kakebit i løpet av dagen.

The Grill / Bassengområdet

Hot rocks steaks & seafood – serveres på bassengdekket. Her griller gjestene maten selv på bordet ved hjelp av glohete stenplater. Det er også mulig å få tak i andre retter gjennom dagen.

Spaccanapoli

Italiensk steinovnsbakt pizzeria med utsikt utover bassengdekket nedenfor. Her finner du også ekte italiensk gelato

Silver Note

Her finner du kombinasjonen jazzmusikk og à la carte tapas på kvelden

Andre fasiliteter ombord

Et cruiseskip er mer enn bare god mat, det er også et sted man kan slappe av eller være litt mer aktiv. Vi tok en liten tur innom noen av de andre stedene på skipet

Otium spa (stilert som OTIVM) og treningsrom

Romersk-inspirert spa som et nytt konsept på Silver Dawn. Her er det mye å gjøre med både treningsklasser og skjønnhetsseminarer. Selv hadde vi sans for avslapningsområdet med musserende vin og små godbiter. Vi kjenner allerede stresset forsvinne ut av kroppen!

The Connoisseur’s Corner

Stadig flere skip går i retning av røykfritt, og bra er det – men ombord på Silver Dawn har man fått en liten inne og utendørs røykelounge. Her kan man også få seg noe godt i glasset og de har et utvalg av sigarer.

Panorama lounge

Dette er en hyggelig og lys lounge med bar inne og stort uteområde ute. Utsikten her er fantastisk og det var et godt sted å slappe av mens skipet er i land.

Dolce Vita

En stor kombinert bar og lounge ved resepsjonen og utflukts-skranken. Et naturlig sted å møtes før man skal se et show i Venetian Lounge

Observation Library

Kombinert bibliotek, bar og lounge øverst på dekk 11 foran kan du slappe av med en bok på dagtid eller en fantastisk utsikt forover på kvelden

Vaskeri

Det er kanskje ikke den aktiviteten du vil gjøre mest av på ferie, men det er godt å vite at alle suite-dekk har et lite vaskeri hvor du kan vaske klesplagg underveis.

Daglig program

Som hos de fleste cruiserederier finnes det også her et daglig program, Daily Chronicles, som gir deg informasjon om dagens havn, vær og program ombord. Nedenfor har vi gjengitt dagens program:

Flere bilder

Nedenfor har vi samlet noen flere bilder vi tok ombord

Dekkplan

Nedenfor finner dere dekkplanen gjengitt. Her kan dere se nærmere beskrivelse av alle suitekategoriene og hvor hver enkelt suite er plassert – i tillegg til alt annet som er ombord.

Vår oppsummering

Silver Dawn er et skip som egner seg godt for et cruise med luksusfølelse. Skipets størrelse og store vinduer gjør at havutsikten aldri er langt unna. Trapper, ganger og fellesområder har et lyst og romslig design. Kvaliteten på maten oppleves høy og det var nok variasjon ombord til at man ikke vil gå lei – selv på et lengre cruise.

En annen fordel med et mindre skip som Silver Dawn er at det kan legge til kai flere steder der andre skip ikke kommer til.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler