29.4 C
Miami
23.9 C
Barcelona
søndag, mai 26, 2024

Test av medisinske fasiliteter ombord

Ombord på et cruiseskip er det to steder du normalt ikke ønsker å befinne deg. Arresten og legen. Vi fikk teste det siste sommeren 2016.

Det ligger i et cruiseskips natur at man befinner seg ute på det åpne hav, langt unna nærmeste legevakt. Det er lett å tro at hjelpen er langt unna hvis noe skulle skje men dette er bare en myte, da de fleste store cruiserederier har velutstyrte medisinske fasiliteter med en eller flere doktorer ombord. Dette tilbudet varierer i omfang med størrelse på skipet.

Sommeren 2016 var vi ombord på Harmony of the Seas, for tiden verdens største cruiseskip, og vi hadde behov for medisinsk assistanse. Da var det bare en ting å gjøre – besøke skipslegen!

Jeg var plaget med magesmerter og etter en natt med dårlig søvn gikk turen ned til legekontoret. Etter et innledende intervju av en sykepleier og noen minutters venting kom jeg inn til en italiensk lege. Han stilte noen spørsmål, klemte litt på magen og bestilte blodprøver samt intravenøs medisinering. En ny hyggelig sykepleier tok meg med inn på et annet rom og jeg fikk hvile der mens vi ventet på blodprøver.

En time senere var svarene kommet. Det var ikke noe livstruende men det var vanskelig å gi et konklusivt svar der og da. Neste morgen hadde jeg fått journalpapirer og regningen, og jeg fikk også refundert både utflukter og drikkepakker som måtte kanselleres. Merk at dette er noe du må be om selv, det skjer ikke automatisk. Det var enkelt å prate med både utfluktdesken og gjesteservice for å få det ordnet.

Jeg fikk også tilbud om å bli henvist videre til kolonoskopi og ultralyd på sykehus i Roma men avsto fra dette etter å ha snakket med reiseforsikringens lege. Istedenfor avbrøt vi cruiset og tok fly hjem for videre oppfølging i Norge.

Utgiftene til lege (litt over 3000 kr), hjemreise og avbrutt ferie ble dekket i sin helhet av reiseforsikringene vi hadde, og dette viser hvorfor det er viktig å ha reiseforsikring.

Royal Caribbean

http://www.youtube.com/watch?v=zkjLKYy-hFo

Oasis-klassen til Royal Caribbean, har tre leger og fem sykepleiere tilgjengelig døgnet rundt. I tillegg har de topp moderne diagnoseutstyr, apotek, og kontakt med spesialister i land. Størrelsen på avdelingen varierer avhengig av skip og rederi, men jevnt over vil du være godt ivaretatt hvis du skulle få behov for assistanse underveis.

MSC

https://www.youtube.com/watch?v=EAPHXyfig5o

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

1 kommentar

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
24AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler