30.8 C
Miami
27.1 C
Barcelona
mandag, september 16, 2024

Viktigheten av reiseforsikring

Du har booket fly, hotell og cruise – passet og utskrift av billetter er pakket – men har du husket reiseforsikringen?

Vi reiser som aldri før, til fjernere himmelstrøk og på USA og cruise er stadig mer populært blandt solhungrige nordmenn. Vi har gjerne med oss europeisk helsetrygdkort på turer i Europa men dette er alene ikke nok til å være trygg på ferie.

I sommer var vi på en ferie hvor vi hadde god nytte av reiseforsikringen.

(C) Tryg Forsikring, gjenbrukt under Creative Commons-lisens - https://www.flickr.com/photos/tryg/6985228818/in/photolist-bDg8aC
(C) Tryg Forsikring, gjenbrukt under Creative Commons-lisens – https://www.flickr.com/photos/tryg/6985228818/in/photolist-bDg8aC

Selv om du i Europa er garantert lik hjelp som innbyggere når du har med deg europeisk helsetrygdkort er dette alene ikke nok. Når man først er på en ferie og har behov for legehjelp vil en helårs reiseforsikring være forskjellen mellom å finne nærmeste akuttmottak og prøve å kommunisere på et fremmed språk eller få hotellet til å ringe en lege som kommer til hotellrommet og snakker engelsk med deg.

Fører sykdom til at du blir nødt til å avbryte en reise? I tillegg til at du i følge lov får tilbake feriedagene dine, så vil en reiseforsikring kunne hjelpe deg både med hjemtransport og erstatte tapt ferie.

Blir du utsatt for overfall eller tyveri så er også reiseforsikringen god å ha. Du får kanskje ikke tilbake feriebildene du hadde på kameraet men du kan i det minste få et nytt kamera.

Et par ting du bør se etter når du sjekker rundt etter reiseforsikringer er:

  • Medisinsk hjelp
  • Hjelp i nødsituasjoner
  • Avbestilling på grunn av egen eller andres sykdom
  • Ansvarsforsikring, når du ved et uhell påfører andre en skade
  • Juridisk bistand
  • Tapt bagasje
  • Egenandel på leiebil
  • Hvem dekker forsikringen – deg selv, reisefølget eller også familie
  • Hvor lange reiser gjelder forsikringen for? 30, 45 eller 60 dager?
  • Dekker reiseforsikringen ekstremsport eller andre ting du kan gjøre på en reise?

I tillegg til å ha en helsårs reiseforsikring så anbefaler vi å betale reisen med et kredittkort som gir deg en ekstra reiseforsikring. Akkurat når det gjelder cruiseferie så kan det være gunstig å være dobbeltforsikret, spesielt når det ikke koster noe.

Sommeren 2016 hadde vi god nytte av dobbel reiseforsikring, da vår helårs reiseforsikring dekket mesteparten av tapt cruise på grunn av øvre beløpsgrense, og kredittkortets reiseforsikring dekket det resterende. Samlet sett fikk vi derfor erstattet så godt som hele cruiset og kan se frem til å ta et nytt cruise i 2017.

Vår helsårsforsikring var hos DNB og fra vi var i kontakt med deres vakttelefon ble vi fulgt opp hele veien. Vi sendte over legejournaler, fikk snakke med norsk lege på telefon og de dekket hjemreise (som vi organiserte selv) og tapte feriedager. Etter at vi kom hjem ble vi også fulgt opp videre med spørsmål om det gikk bra eller om det var behov for noe mer assistanse. I tillegg til dette hadde vi betalt reisen med et Bank Norwegian kredittkort som bruker AIG som deres partner på reiseforsikring. Vi sendte over skadeoppgjøret vi fikk fra DNB over til AIG, og de sørget for å dekke resten av utgiftene. Også her var behandlingstiden kort og oppfølgingen god.

Kort og godt: Skal du ut på reise i Europa vil vi anbefale sterkt å ha en helårs reiseforsikring. Skal du lenger vil vi si at du MÅ ha det. Et sykehusopphold i et annet land kan fort bli veldig dyrt og gå utover helsen.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler