23 C
Miami
22.7 C
Barcelona
fredag, april 12, 2024

Skipsbesøk: Regent Seven Seas Splendor

For oss er Regent Seven Seas et nytt bekjentskap og vi kan trygt si at vi er glad vi har blitt bedre kjent. Splendor besøkte Oslo i dag og vi har vært ombord for å se hva skipet kan tilby.

Les mer: Skipsbesøk: Regent Seven Seas Splendor

Hvis du kommer gående fra Tjuvholmen eller Aker Brygge og ser Silver Seas Splendor fra utsiden forstår vi godt hvis du tenker det er et medium størrelse skip med 1500 passasjerer. Sannheten er imidlertidlig en annen. Med Regent Seven Seas snakker vi luksus, og med sine 10 passasjerdekk, 746 gjester og 567 mannskap ombord så har vi en lav crew-til-guest-ratio på 1.31 og det åpner opp for en mer personlig opplevelse. Her er alle lugarer suiter, og man har mye plass å boltre seg på ombord.

Regent Seven Seas er et cruiserederi i luksusklassen og det lagt vekt på en personlig opplevelse hvor det meste er inkludert. Det er fokus på utforskende utflukter hvor man har kontakt med lokal befolkning og kultur – og matopplevelsene skal være noe av det beste du kan få til sjøs.

Skipet har vaskeri til fri bruk for gjester men de tilbyr også en gratis klesvasktjeneste hvor du får klærne vasket, renset, strøket, brettet og levert tilbake til lugaren. Helt klart en stor fordel på lengre cruise hvor man ikke ønsker å pakke med seg flere kofferter.

Andre ting man ikke betaler for er tips til betjeningen, wifi, minibar (daglig påfyll) og utflukter.

Lugartypene

Splendor har kun suiter, og de aller fleste av dem har en balkong. På dette skipsbesøket har vi fått anledning til å sjekke ut 2 suitetyper

Deluxe Veranda Suite

Denne lugaren på 23 kvm minner kanskje mest om en dyp balkonglugar, men man merker at badet er vesentlig større og at hoveddelen av suiten er delt opp i en sovedel og en stuedel. Du får også et lite walk-in closet. Sengen er av størrelse europeisk queen size (160cm)

Superior Suite

Denne lugaren på 33 kvm er et hakk opp i luksusfølelse og her får man en mer romslig lugar med en mer åpen løsning. Bredden på lugaren er ca 1.5 gang en vanlig lugar og badet er nå større med dobbel vask og både badekar og seperat dusj. Sengen er european king size (180cm)

Seven Seas Splendor har flere suite-kategorier å velge mellom i flere størrelser, hvorav noen av de kommer med ekstra fordeler som inkludert hotellovernatting før cruiset, prioritet på utflukter, eller fly til og fra cruiset. For en full oversikt sjekk websidene til rederiet eller kontakt ditt reisebyrå.

Restauranter og spisesteder

Her er det ingen ekstra kostnader for å spise på spesialrestauranter med ett unntak: Culinary Arts Kitchen på dekk 11. For en ekstra kostnad på 89 dollar får man her være med på matlagingskurs og det med en fantastisk utsikt på kjøpet:

Det er også mulig å parre dette sammen med en utflukt til land hvor man går på lokale marked for å handle kortreiste ingredienser som man senere skal bruke i matlagingen. Jeg er nok ingen racer på kjøkkenet selv men dette kunne jeg godt ha tenkt meg å prøve!

Ellers er alle restaurantene inkludert i cruiseprisen så her kommer det ingen uventede ekstraregninger – og utvalget kan man ikke si noe på.

Vi fikk en spesiell prøvesmakings-meny med retter fra de forskjellige restaurantene pluss jeg fikk prøve et par vegetarretter ved siden av

La Veranda / Sette Mari

Buffetrestaurant med inne og ute-sitteplasser til frokost og lunsj, italiensk restaurant med åpent kjøkken på kvelden.

Pool Grill

På den ene siden av bassengdekket har vi Pool Grill som serverer mindre retter al fresco, og på den andre siden har vi Pool Bar som serverer forfriskende cocktails

Chartreuse

Klassisk fransk kjøkken med en moderne vri.

Prime 7

Skipets american steakhouse gir oss vann i munnen av begeistring. Perfekt eldet New York strip, porterhouse eller hva med en slow roasted prime rib?

Pacific Rim

Asia står på menyen, og her er det mye variasjon å oppdrive. Hva med for eksempel Korean barbeque lamb chops?

Compass Rose

Sett sammen din egen hovedrett med et utvalg av protein, sideretter, sauser og pasta. Avslutt med en velsmakende dessert, som en Baked Alaska.

Coffee Connection

På dekk 5 finner du Coffee Connection. Det er en chic cafe hvor du kan finne småbakst, frukt og ikke minst en veldig god kopp kaffe. Ta gjerne turen ut på varme solskinnsdager for å nyte et lite mellommåltid al fresco.

Oppsummert kan vi si at maten holdt en veldig høy standard og hvis vi er på et cruise med Seven Days Splendor vil det nesten være vanskelig å velge kun én restaurant fordi det var så mye fristende på alle menyene.

Andre fasiliteter ombord

Mat og drikke er bra det, men det alene utgjør ikke en fantastisk opplevelse. Ombord er det flere lounger hvor man kan slappe av, møte folk eller til og med ta en dans. I tillegg kan man ta seg en tur innom biblioteket og slappe av med en god bok eller noe annet lesestoff. Skipet har også et lite casino, et business-senter og noen butikker.

Bassengområdet

På dekk 11 og 12 finner man basseng- og solstol-området som virker stort nok for et skip i denne klassen. Det er romslige dusjer, boblebad og nok solstoler til å sikre at alle burde finne seg en plass i solen – eller i skyggen. Her så vi også den lille ekstra oppmerksomheten rundt detaljer, da alle solstolene var dekket med frotté. På øvre delen finner vi også dobbelsolstoler og større runde loungestoler, i tillegg til en joggebane og et sportsområde.

Trening og Spa

Av naturlige årsaker kunne vi ikke gå så mye inn på spaområdet men vi kan nevne at de har et romslig treningsområde på dekk 6 og at på dekk 5 har de selve spa-området, Serene Spa, med et infinity-pool ut mot akterenden av skipet. Tilgang til spaet er inkludert i prisen men behandlinger koster ekstra.

Ytterligere bilder

Vi rakk å ta et par ekstra bilder under vårt besøk ombord på Seven Seas Splendor, og de er nedenfor:

Aktiviteter ombord

Skipet tilbyr som alle skip et daglig nyhetsbrev med oversikt over hva som skjer ombord. Dette nyhetsbrevet er Passages og vi har gjengitt et eksempel på dette nedenfor.

Oppsummering

Skipet Regent Seven Seas Splendor fremstår som noe av det ypperste man kan oppdrive av cruise nå. De har en enestående tilnærming til detaljer, og vi ser tydelig en gjennomgående tidløs art deco-stil som bringer tankene tilbake til de luksuriøs 1930-årene men med en moderne vri. Da vi gikk rundt og beundret håndverk og stil tok vi oss selv i å tenke at skipet hadde vært en perfekt kulisse i en Poirot-film.

Overalt hvor vi så var det gjennomførte detaljer og dette var alt i alt et imponerende skip med en høy kvalitet på mat og god service.

Det er ikke akkurat en barneklubb ombord – dette er et skip for voksne par – men vi ble forsikret om at barn blir tatt vare på med egne aktiviteter. For dere som er et voksent par og kanskje har gått lei av et vanlig 7-dagerscruise i Karibien eller Middelhavet er det absolutt verdt det å ta en nærmere titt på Regent Seven Seas. Deres cruise virker å være veldig varierte, og flere av de kortere cruisene kan kombineres til lengre reiser.

Vi har gjengitt noen av deres kommende cruise i listen nedenfor:

24. Sept14 Night A Joyous European Journey
London (Southampton) to Barcelona (Tarragona) Cruise
Saint Peter Port, Bordeaux, Bilbao, La Coruña, Oporto, Lisboa, Gibraltar,
Motril, Alicante, Palma De Mallorca
8. Okt12 Night Epicurean Spotlight on Wine
Barcelona (Tarragona) to Venice (Fusina) Cruise
Marseille, Saint Tropez, Monte Carlo, Livorno, Civitavecchia,
Napoli, Kotor, Split, Koper
20. Okt10 Night Italian Wine and Turkish Delight
Venice (Fusina) to Athens (Piraeus) Cruise
Urbino (Ancona), Dubrovnik, Kotor Montenegro, Corfu,
Rhodos, Bodrum, Kusadasi, Syros
30. Okt7 Night Epicurean Spotlight
Athens (Piraeus) to Athens (Piraeus) Cruise
Kavala, Istanbul, Izmir, Bodrum, Mykonos
30. Okt14 Night Aegean Adventure
Athens (Piraeus) to Rome (Civitavecchia) Cruise
Kavala, Istanbul, Izmir, Bodrum, Mykonos, Piraeus, Kusadasi,
Rhodos, Chania, Argostoli (Kefalonia), Messina, Napoli,
22. Jan18 Night South America Cruise
Rio De Janeiro to Miami Cruise
Cabo Frio, Salvador, Maceio, Recife, Belem, Devil’s Island,
Saint Lucia, Reseau, Saint Maarten,
16. Feb10 Night Romantic Walks Historic Strolls
San Juan to Bridgetown Cruise
Oranjestad, Curacao, Kralendijk, Saint George’s, Scarborough,
Saint Vincent And Grenadines, Pointe-a-Pitre, Saint Lucia
26. Feb10 Night Birding and Beachcombing
Bridgetown to Bridgetown Cruise – Trinidad & Tobago, Grenada,
St. Vincent and the Grenadines, Dominica, St. Barts, Antigua,
Guadeloupe, Martinique, St. Lucia
Tabell over noen utvalgte cruise med Seven Seas Splendor fra 24. september 2023 og utover

Til slutt vil vi gjerne få takke Regent Seven Seas og Berg-Hansen Cruise Collection for å invitere oss ombord. Hvis du vil vite mer om Regent Seven Seas Splendor eller andre luksuriøse cruisereiser ta en titt på deres websider. Der kan dere også finne gruppereiser med norsk reiseleder

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
24AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler