26.1 C
Miami
22.2 C
Barcelona
mandag, oktober 2, 2023

Skipsbesøk: Norwegian Star

Det er en solfull fredag i København og skipet Norwegian Star har akkurat kommet fra en 14 netter lang tur til Nordkapp når vi møter henne.  Hun hadde en 2 uker lang modernisering i starten av mars og her er våre inntrykk etter dette.

Uteområder og basseng

Fremme på dekk 14 ligger Bier Garten, en bar med fantastisk utsikt som skal gi et glimt av den bavariske stemningen. Her kan du få øl men også cocktails og andre drikker. Rett nedenfor finner du solseng-trappene og utsikt utover mot The Oasis Pool, bassengområdet på dekk 12.

Bassengområdet - Oasis Pool
Bassengområdet – Oasis Pool

Her finner du også Topsider’s Bar & Grill hvor du kan få en matbit etter svømmeturen. Bassenget er av nyere standard og har 2 vannsklier for de eventyrlystne og 2 boblebad for de som vil ta livet litt mer med ro. Blir du sulten underveis ligger Topsider’s Bar & Grill ved siden av.

[sphere 339 title=»Norwegian Star: bassengdekk» autoload  anim_speed=»1rpm»]

Hvis du går videre bakover på dekk 12 går du igjennom Market cafe, en avslappet buffetrestaurant, en av de mange spisestedene som er inkludert i cruiseprisen.

Market Cafe på Norwegian Star - (C) NCL
Market Cafe på Norwegian Star – (C) NCL

Barnebassenget

Bak på dekk 12 er et område som foreldre med små barn vil sette pris på, barnebassenget! Her er det flere små basseng,  sklier, en dusj og boblebad, med romfart som tema.

Barnebassenget på Norwegian Star
Barnebassenget på Norwegian Star

De minste bassengene ligger også delvis i skyggen slik at minstemann ikke skal bli solbrent.

Spisesteder

Utvalget av spisesteder, både inkluderte og tilgjengelig mot en liten ekstra kostnad er stort. Norwegian Cruise Line pionerte Freestyle Dining, hvor du kan spise hvor og når du vil, istedenfor å være låst til 2 bordsettinger. På Norwegian Star har du derfor 2 hovedspisesaler du kan velge mellom, hvor menyen i tillegg forandres hver dag. Den største spisesalen er Versailles, som med sin utsmykning bringer tankene til klassiske Paris. Den noe mindre spisesalen er Aqua, som med sitt mer moderne uttrykk nok vil appelere til yngre voksne. Min favorittlunsj på Versailles var Open air burger med curly fries.

Spisesalen Aqua på Norwegian Star
Spisesalen Aqua på Norwegian Star

Sushi

Ginza, tidligere en restaurant man måtte betale ekstra for, er nå inkludert. Den finner man på dekk 7. Her serverer de asiatisk fusion food samt sushi. Ved siden av er det også en sake-bar, noe jeg aldri har sett til sjøs tidligere! For de som vil oppleve et spennende måltid kan vi anbefale teppanyaki, hvor opptil 12 gjester sitter rundt grillen og kokken i midten. Dette koster ekstra og må reserveres og du vil gå derifra både underholdt og mett.

Norwegian Star - Teppanyaki - reservert for opptil 12 gjester
Norwegian Star – Teppanyaki – reservert for opptil 12 gjester

Fransk luksus, kunst og litt champagne

Ned trappen fra Ginza finner man champagnebaren Gatsby’s – hvor man kan oppleve 1920-tallets USA og overflod.

Champagnebaren Gatsby's
Champagnebaren Gatsby’s

Går man videre igjennom et kunstgalleri, hvor kunst er til salgs, kommer man til det franske spisestedet Le Bistro og – den lille caféen utenfor – Wine Cellar. Her kan du nyte et bedre fransk måltid i en intim atmosfære.

Mojitos og Brasiliansk

Midt på dekk 13, hvor vi tidligere kunne finne Star bar, har det blitt noen endringer. Her har den brasilianske churrascariaen Moderno flyttet opp, og fått selskap av Sugar Cane Mojito Bar. For vår del så er dette en himmelsk sammenparing, da en av mine favorittcocktailer er nettopp mojito, og etter å ha tidligere prøvd å spise på en churrascaria ombord på et annet cruiseskip ble jeg helfrest på denne måten å spise på. For de som aldri har forsøkt, så fungerer det slik: Du forsyner deg med tilbehør fra en buffet, og så kommer det en jevn strøm av passadores («kjøttkelnere») med grillet kjøtt på spyd. Det er mye forskjellig smakfullt kjøtt å velge mellom og her blir du garantert mett. På bordet har du et signal for å si ifra om at du trenger en liten pause.. og det vil du garantert trenge innimellom.

Litt lett snacks og drikke

For de litt lettere måltidene, eller imellom som en snacks, ta turen innom Atrium Café & Bar hvor du kan prøve noen kaker fra Carlo’s Bake Shop, kjent fra TV-serien Cake Boss. I etasjen over finner du også tradisjonell pubmat hos nyheten O’Sheehan’s.

O'Sheehan's på Norwegian Star
O’Sheehan’s på Norwegian Star

En annen nyhet er 5 O’clock Somewhere Bar som er et samarbeid med Jimmy Buffet’s Margeritaville.

5 O'clock Somewhere Bar på Norwegian Star
5 O’clock Somewhere Bar på Norwegian Star

Tilbud ombord

Som det forventes på et cruiseskip i dag så er det teatersal med variert underholdning, casino, spa-avdeling, treningsstudio, joggeløype, bibliotek, basketballbane, fotoutsalg og møterom.

Barong Spa på Norwegian Star
Barong Spa på Norwegian Star

Lugarer

Høydepunktet på Norwegian Star er uten tvil suiten Garden Villa, som består av 3 soverom med tilhørende bad, kjøkken, en stor stue/hverdagsrom, og en privat liten hageflekk, av mangel på en bedre beskrivelse – alt omringet av den beste utsikten ut mot havet.

Oppholdsrommet i en Garden Villa på Norwegian Star
Oppholdsrommet i en Garden Villa på Norwegian Star

I den private hagen finner du et stort spisebord, solstoler, boblebad og egen dusj. Plass vil du ikke mangle her, da dere totalt har hele 622kvm å boltre dere på.

Ditt private uteområde på Norwegian Star, hvis du er så heldig å bo i en Garden Villa
Ditt private uteområde på Norwegian Star, hvis du er så heldig å bo i en Garden Villa

Noe som er nytt foran på dekk 12 er at deler av Spinnaker Lounge har blitt erstattet av nye lugarer i kategorien Deluxe Owners Suite, og de har tatt over den fine utsikten fremover. Her kan du ligge i senga og se fremover mens du drømmer deg bort til neste havn.

Norwegian Star Deluxe Owners Suite foran på dekk 12
Norwegian Star Deluxe Owners Suite foran på dekk 12

Øvrige lugarer holder en forventet høy klasse. Vi likte spesielt løsningen på badene hvor vask og speil står mellom dusj og toalett. Badene føltes veldig romslige, selv for en mann på nærmere 2 meter.

Layout på skipet

Norwegian Star havner i en mellomklasse med sine nærmere 2.400 passasjerer. Det er ikke for stort og ikke for lite. Spisestedene var for det mest samlet på et område i midten, men på en måte som gjorde at det ikke så lett dannes køer. En bonus er at du kan bevege deg fra et sted til et annet på bare et fåtall skritt og få en helt annen atmosfære. Hva med litt asiatisk fusion food på Ginza før du tar trappen ned til Gatsby’s for et glass vin?

Nytt etter moderniseringen er også smartskjermene som er plassert rundt på skipet, hvor du både kan se tilgjengelig på de forskjellige spisestedene samt finne veien til lugarer, aktiviteter eller andre ting.

Norwegian Star har infoskjermer som viser kapasitet på restaurantene
Norwegian Star har infoskjermer som viser kapasitet på restaurantene

Generelt sett føltes skipet romslig med en god layout. Det var luftig under taket og korridorene var brede nok.

I vår mening er Norwegian Star et godt valg for deg som liker cruiseskip i mellomstørrelsen.

Harald
Harald
Harald ble nysgjerrig på cruise i barndommen da han fikk være med ombord på omvisning på et cruiseskip. Det første cruiset han tok var i 2013 og han ble umiddelbart bitt av cruisebasillen!

Relaterte artikler

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Stay Connected

501FansLik
21FølgereFølg
24AbonnenterAbonnér
- Reklame -

Siste artikler